مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ضمن تایید این خبر گفت : خانه دارای مالک خصوصی بود و قرار بود شورای شهر رشت آن را به قیمت ۳۰ میلیارد ریال خریداری کند و طی انجام این فرایند ، ثبت آن در فهرست آثار ملی نیز انجام شود.
شهرود امیرانتخابی در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: خانه کوکی امیر هوشنگ ابتهاج در دهه ۴۰ شمسی در اختیار مالک خصوصی قرار گرفته بود و مادامیکه خانه در اختیار مالک خصوصی قرار دارد، این اداره کل نمی تواند هیچ گونه اقدامی در خصوص ثبت ملی انجام دهد.
موضوع تخریب خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج در دیماه امسال داغ شد اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری استان گیلان اعلام کرده بود: خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به سایه شاعر معاصر کشورمان در رشت، ثبت ملی می شود.
در همان زمان یلدا ابتهاج فرزند این شاعر بزرگ در آلمان طی ارتباط تلفنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود که باور نمی کنم؛ خوشبینم؛ اخبار خوشی در راه است و باید منتظر ماند.
اما گویا این خوشبینی ثمر نداد و امروز (جمعه) این خانه در محله استاد سرا رشت تخریب شد.
اسفند ماه سال ۹۶ در ۹۰ سالگی استاد امیر هوشنگ ابتهاج، دو فوریت الزام شهرداری رشت به خرید خانه مادری او و تبدیل آن به بنیاد شعر و ادب سایه با رای قاطع اعضای شورای شهر تصویب شده بود.
ابتدای محله استادسرای رشت خانه مادری امیرهوشنگ ابتهاج و همچنین محل تولد پسر خاله او گلچین گیلانی است؛ امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به ه.ا.سایه شاعر و غزلسرای معاصر، زاده ششم اسفندماه ۱۳۰۶ در رشت است و سرایش های پرنیانی اش از گیلان، آرام و ملایم ترجمان جهان می شود تا هم امروز که برای فرزندان ادب اندیش این آب و خاک، تبدیل به اسطوره ای سترگ در شعر معاصر این سرزمین شده است. منبع: موسیقی ما/