به گزارش سه گوش، نشست خبری فیلم سینمایی حمال طلا به کارگردانی تورج اصلانی با حضور عوامل فیلم امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در این نشست عوامل فیلم از جمله تورج اصلانی کارگردان، منصور سهرابپور تهیهکننده، پیام احمدینیا، ژاله صامتی، لطفالله سیفی و تورج زاهدی بازیگران، محمدعلی اسلام طراح صحنه و لباس، رضا عربی طراح گریم، هادی نادری نویسنده، محمد صالحی صدابردار حضور داشتند.
اصلانی در ابتدا درباره واقعگرا بودن فیلم عنوان کرد: فیلم در دنیای رئال میگذرد و شغلی را روایت میکند که کمتر کسی دیده است. تلاش کردیم این بافت کاملا رئالیته را در فیلم کاملا رعایت کنیم. «قالکاری» شغلی است که به صورت سنتی و صنعتی وجود دارد و من برای تنوع بصری کار بخش سنتیاش را روایت کردم.
سهرابپور تهیهکننده فیلم که تهیهکنندگی «درخونگاه» را نیز در این دوره از جشنواره برعهده دارد، درباره انتقاداتی که به فیلمهایش وارد شده است، بیان کرد: موضوعی که میخواهم به آن اشاره کنم انتقاداتی است که در یک هفته اخیر در مورد فیلم درخونگاه مطرح و یک حمله تمام عیار به کار شده است. مخصوصا در برنامهای که در آن یک شبهمنتقد که مشخص است از جایی ساپورت میشود و ظاهر خشنی هم برای خودش درست کرده است تا رعب و وحشت ایجاد کند، در آن به آثاری که این همه برای ساخته شدنش تلاش شده، توهین میکند. این آدم بویی از اخلاق نبرده و فیلمها و زحماتی را که هنرمندان کشیدهاند، زیرسوال میبرد. سابقه ایشان مشخص است و همه میدانند که از کجا آمده است. متاسفانه مسایل اقتصادی مردم را اذیت میکند و ما بهعنوان هنرمند باید درباره این مسایل حرف میزدیم. امیدوارم چارهای برای چنین افرادی اندیشیده شود و دیگر شاهد چنین پلشتیهایی نباشیم.
پیام احمدینیا درباره ایفای نقش در این فیلم گفت: ما وقتی فیلمنامه را با آقای اصلانی خواندیم مدلهای مختلفی از شغل «کیفی» را مورد توجه قرار دادیم که شخصیت رضا کیفی از درونش درآمد.
لطفالله سیفی نیز دربار ساده لوحبودن شخصیتش توضیحاتی ارایه داد.
صامتی درباره گزیده کار بودنش بیان کرد: من قبل از این فیلم در ۵ فیلم با تورج اصلانی همکاری داشتم. او یک آرتیست است و فرقی نمیکند که در چه زمینه ای کار کند و خوشحالم که نقش کوتاهی در این فیلم داشتم.
تورج زاهدی صدابردار سینما درباره همکاریاش با اصلانی گفت: اصلانی یک روز از من خواست سر فیلمبرداری بروم. من را گریم کرد وگفت برو جلو دوربین. حالا اشتباه شده یا غلط قضاوتش با شما.
حسن اصلانی مدیر فیلمبرداری فیلم درباره پلان سکانس بودن بسیاری از صحنهها توضیحاتی ارایه داد.
هادی نادری متذکر شد: من با آقای اصلانی ایدههای زیادی داریم و با نظر وی تصمیم میگیریم کدامیک را بنویسیم. من خودم تجربیاتی در طلاسازی دارم و به همین دلیل تصمیم گرفتیم این ایده را پرورش دهیم.
اصلانی درباره اینکه هدفش از نشان دادن انقدر کثیفی در فیلم چه بوده، گفت: طبیعتا کسی که مدعی یک کار فرهنگی است نمیتواند چشمش را روی یک سری اتفاقات ببندد. شخصیت اصلی این فیلم یک «قالکار» است و به هرحال درگیر این همه چرک میشود. انسان امروز درگیر با چرکی است که قرار است پولی از درون آن بیرون بیاورد و تعفنی که در فیلم شاهدش هستید نیز نشانگر همین مساله است. من وزیر اقتصاد را نمیشناسم اما به برایند عملکردش در جامعه نگاه میکنم و کاری ندارم که چه کسی وزیر است.
سهراب پور نیز درباره فیلم بیان کرد: این فیلم با توجه به شرایطی که برایش ایجاد شد و مدت کم فیلمبرداری اش کمی مهجور ماند و من چون درگیر سریال «ساخت ایران» بودم آنطور که باید نتوانستم برایش وقت بگذارم اما با تمام این تفاسیر فیلم از کنایه و تلنگر پرهیز کرده و با شفافیت حرفش را میزند و اثری قابل دفاع از کار درآمده است.
اصلانی درباره اینکه حرفه اصلی اش فیلمبرداری است یا کارگردانی، گفت: من حرفه ای دارم به عنوان فیلمبردار و حرفهایی دارم که در مقام کارگردان آنها را میزنم. تمرکزم بیشتر در فیلمبرداری خارج از ایران است اما در کارگردانی قصد دارم جایی کار کنم که با فرهنگش آشنا هستم.
منبع: خبرگزاری مهر